Reisebrev : Tour Des Fjords Classic-klubbtur 31.Mai 2015

Reisebrev : Tour Des Fjords Classic-klubbtur 31.Mai 2015

Til årets klubbtur ble vi 15 FSKere som møtte opp på rutebilstasjonen søndag morgen kl 7:50. Der stod bussen med klubbhengeren klar til å frakte ryttere og karbonhestene.
Avsted bar det kl 8:00, med nesen vendt vestover.
Alle fikk en "nistepakke" til turen sponset av Norsk Storkjøkken, Rimi og Europris. Den tradisjonelle Bikequizen ble også gjennomført. I år tok vi premieutdeling på hjemturen.
Da vi omsider kom frem til bestemmelsestedet (Hinna Park) var det ut av hengeren med syklene som var blitt litt rastløse på turen. Alle fikk på seg tøy, startnummer ble hentet og festet på.... Vi var alle klare til start.
Startskuddet gikk kl 11:30, og avsted det bar på 2 flotte rekker.
Med solskinn og litt vårlig temperatur var det duket for en flott dag på vår 107km lange ferd.
Turen brakte oss mot Ålgård før vi rettet hjulene mot Bryne og videre ut til kysten... Fantastiskt fint å trille langs Nordsjøen med frisk sjøluft i lungene.
Dette er jo en klubbtur der vi skal kose oss, så bablingen gikk i ett... Men så etter hvert ble vi passert av ei rask pulje... Da ble fristelsen litt for stor for flere av oss. Litt tid for lek ble det jo også.. 
En stopp på rittets matstasjon ble også gjennomført. Etter den bollefesten fortsatte vi videre.
Vi passerte Sola og helt opp til Randaberg, før vi tok inn mot Stavanger sentrum og målgangen der i et yrende folkeliv.
Der ventet hamburgere, pølser og eplemost i matteltet. Det smakte ekstra godt i solsteken.
Etter en dusj som ikke føltes helt feil og sykkel/bagasje plassert i vår ventende buss, var det bare å vente på å få se på høydepunktet : avsluttingen på proffrittet. Tour des Fjords 5.etappe skulle avgjøres..
Flekkefjord Sykkelklubb har siden 2013 deltatt på Tour des Fjords Classic som en sosial klubbtur og vi merker både i løypa og i målområdet at dette blir bare større og større. Med stemningen i taket heiet vi inn proffrytterene med Edvald Boasson Hagen i tet. 
Etter premieseremonien heiv vi oss i bussen og tok fatt på hjemreisen ca 19:00.  Etter en fin dag med sol, startet regnværet.. I bussen ble vinnerene av Bikequizen kåret med premieutdelig. Den obligatoriske stoppen på Helleland, for inntak av burgere og is, ble gjennomført med glans.
Vel fremme i Flekkefjord i pøsregn klokken 21:00.
Bare 1 år til neste gang...