Landsbyrittet 2014 - 4 FSK ere + Hege linn på startstreken.

Lørdag 11 mai var Arne, Tommy, Tom Ove og Bjørn samt Hege Linn på Randaberg for å kappes med rogalendinger i en tøff grustrase.

Dette skulle bli en dag for historiebøkene da hele 3FSK ere + Hege Linn stilte på startstreken i Menn Elite/Kvinner Elite.
Ihvertfall i et så stort ritt som Landsbyrittet er, med over 1000 deltakere. Bjørn Svela stilte til start i puljen rett bak.
Farten ble satt i et voldsomt tempo idet masterbil forsvant og Arne, Tommy, Tom Ove og Hege Linn prøvde å holde sånn noenlunde kontakt idet vi durte inn på de første gruspartiene. Tom Ove satte tidlig stor fart inn mot gruspartiet tett etterfulgt av tidligere verdensmester Lene Byberg. 200 meter bak satt vi andre tre ivrig etter å finne en god rytme i første trase- store Stokkavann. Vi satt i en knallfin gruppe, bestående av 8 syklister som kjørte ganske bra sammen helt til vi kom til ca 20 kilometer. Da satte en mann opp farten for å utlikne avstanden frem til Tom Ove og vi andre bare huket oss ned for å følge denne svært temposterke Stavangermannen. På et eller annet tidspunkt kjørte Hege Linn feil og dessverre klarte hun aldri å ta oss igjen. Idet vi nærmet oss 25 kilometer hadde vi tatt gruppa (Byberg- Kaland) igjen, men plutselig kom en fæl bakke hvor beina våres ikke klarte å ta inn de siste meterne opp i ryggen deres og dermed var det løpet kjørt.

På dette tidspunktet var vi inne blant de beste 30 i Elite puljen..

Nå tok Tommy ansvar og gruppa vår ble plutselig redusert til tre.To FSK ere. Resten av løypa( 52kilometer tilsammen ) holdt Arne, Tommy og en tøff kar fra Tasta Sykkelklubb sammen. Vi ble enige om å passere likt over målstreken siden vi alle tre hadde bidratt like mye.

Av 53 startende kom Tom Ove på 26 plass( 1.39), Arne og Tommy på 33 plass(1.43) Vel å merke ble Hege linn nr. 3 av Kvinner Elite og klarte dermed pallplass i den svært gøyale grustraseen i Stavanger/Randabeg områsdet.

Bjørn suste inn til 1.52 og klatrer videre på rankingen i full fart. Skjønner egentlig ikke at han klarer å sykle så kjapt.

Dette rittet var etter undertegnedes mening helt topp. Kjappe gruspartier, krappe svinger og et par crazy nedoverbakker. Jeg synes også at vi i Flekkefjord Sykkelklubb markerte oss ganske bra.
Vi må legge dette rittet inn som fast innslag hvert år.
Einar Lode,Bryne Ck (tidligere Gylandt rundt vinner )vant rittet med den sterke tiden 1.32.

Lene Byberg vant kvinneklassen( 1.39), og ble dermed 10.000,- rikere. Kanskje kan hun takke Kaland sin rygg for at hun klarte å holde unna.

referat, Arne Tagholdt

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=U8hvAXMJMzI

Sjekk denne snutten fra rittet