DET DU IKKE MÅLER, KAN DU HELLER IKKE FORBEDRE!

DET DU IKKE MÅLER,
KAN DU HELLER IKKE FORBEDRE!

Driver du med utholdenhetstrening og
vil gjerne vite om du jobber i riktig retning?
Dette kan du få kontroll på med laktattesting!

Hva er laktat:
Melkesyre produseres i muskelcellene når disse ikke får tilstrekkelig med oksygen tilført for eksempel ved hard trening eller konkurranser. Melkesyre blir deretter spaltet til blant annet laktat. Ved økt intensitet vil både produksjon og eliminasjon av laktat i musklene øke, inntil en grense der arbeidet som utføres, blir så stort at produksjonen er større enn eliminasjonen. Denne belastningen er best kjent som anaerob terskel og sier noe om hvor stor andel av ditt maksimale oksygenopptak/arbeid(watt/hastighet) du kan utnytte over tid. Det er denne grensen vi vil finne for å kunne jobbe effektivt videre i riktig retning.
Laktatprofil:
En laktatprofil er en framstilling av hvordan økende belastninger påvirker laktatkonsentrasjonen i blodet. Testen består av en standardisert treningsøkt som gir informasjon om hjertefrekvens (HF), Wattbelastning (sykkel)/Hastighet (Løping) og laktatkonsentrasjon i blod ved økende belastning. Økten er ikke spesielt hard å utføre.
Hvorfor teste laktat?
Som det står øverst. Det du ikke måler, kan du heller ikke forbedre.
For utholdenhetsutøvere er dette et hjelpemiddel til å se at en tar treningen i riktig retning. En laktatprofil gir deg et bilde av din utholdenhetskapasitet, samt gir deg et godt grunnlag for å kunne planlegge treningen fremover for å bli bedre innenfor din idrettsgren.

Priser:
Normal pris pr test er 500,-.
Frem til 01.02.14 kjøres det tilbud til våre glade utholdenhetsutøvere i området.

- 3 tester, utført mellom desember 2013 og august 2014 til 1000,-.

Du velger selv når du vil utføre testene i denne perioden. Men en anbefaling er å gjøre en status nå i grunntreningsperioden, får så kunne se utviklingen utover.

Ønsker du mer informasjon eller booke tid, kontakt Tom Ove Kaland på 94881281 eller tom.ove.kaland@gmail.com.